TOP

Red Wing Shoes Amsterdam geopend

Donderdag 22 juli is in de Reestraat in Amsterdam de eerste officiële Red Wing Shoes-winkel in Nederland geopend.

In deze zaak worden in samenwerking met Tenue de Nîmes, naast een ruim aanbod Red Wing-schoenen, allerlei accessoires verkocht. 

De Red Wing-winkel in de 9 straatjes is een ode aan de geschiedenis van het Amerikaanse schoenenmerk, dat in 1905 door Charles Beckman werd gestart omdat hij vaststelde dat er een gebrek was aan solide werkschoenen. Volgens de eigenaren doet het  interieur denken aan de historie van Red Wing, maar dan toegepast in de hedendaagse tijd. Het ontwerp van de winkel is tot stand gekomen door een samenwerking tussen een aantal ontwerpers: Joachim Baan, Pim van Lingen, Kenneth Jaworski, Roeland interieurbouw en de heren van Tenue de Nîmes. 

Ruwe steenkool
Het schoeisel staat uitgestald bovenop vitrines van staal en antiek glas die zijn gevuld met ruwe steenkool. De donkere, betonnen wanden zijn versierd met oude gereedschappen uit de begintijd van Red Wing. De accessoires worden tegen een verweerde rood houten muur, gemaakt uit materiaal van een oude ‘Amish’ watertoren, gepresenteerd.

De collectie bestaat uit een breed assortiment schoenen van Red Wing, gecomplementeerd door onderhoudsmiddelen, riemen, tassen en andere accessoires. Dit assortiment bestaat uit de merken: American Optical, Duluth Pack, Heritage Leather Company, Royal Republiq, Tanner Goods en The Hill-Side. 

‘Oude liefdes’
Naast de vele leerproducten kunnen klanten ook hun ‘oude liefdes’ laten verzorgen. Voorin de winkel staat namelijk een speciale stoel waarin de bezitter plaats kan nemen om zijn Red Wing-schoenen een speciale leerbehandeling te laten geven.