TOP

Fred de la Bretonière viert jubileum met lancering collectie lederen kleding

Zondagavond 25 juli vierde schoenontwerper Fred de la Bretonière zijn 40-jarig jubileum in de Westergasfabriek met een diner en de lancering van een collectie lederen kleding.

Circa 700 gasten werden getrakteerd op een uitgebreid diner van spektakelkok André Amaro. Tussen de gangen door veranderden de lange eettafels in een catwalk waar mannequins de eerste collectie lederen kleding van Fred de la Bretonière showden. Naast de modeshow waren er optredens van zangeres Ellen ten Damme, gitarist Robin Berlijn en Fred’s dochter Esmée. De jubilaris werd uitvoerig in de schijnwerpers gezet. Van zijn vrouw kreeg hij een bos rode rozen. Ook ontving hij een award van Elviras Childrenhome in Nepal, vanwege zijn inzet voor dit kindertehuis.

Eerste sample collectie  
Het is een lang gekoesterde wens van de schoenontwerper om ook lederen kleding te gaan maken. Fred de la Bretonière: “In de jaren ’70 en ’80 maakte ik alles zelf. In mijn atelier had ik alle materialen en gereedschappen. Ik maakte op een zeker moment een schort voor mezelf maar vond het een onhandig ding met die banden. Dus maakte ik van een stuk afgesneden leer een rok. Ik maakte er een gulp in en bevestigde aan de bovenkant een riem om de rok gemakkelijk dicht te kunnen doen. Die rok is al die tijd in mijn gedachten gebleven. Afgelopen november ben ik op basis van dit eerste kledingstuk schetsen gaan maken. Het resultaat is deze eerste sample collectie met onder meer rokken en jurken van afgesneden leer met riemen en banden. Stoer, eenvoudig en robuust.”

Stoere, eenvoudige uitstraling
De kledingcollectie bestaat uit rokken in drie lengtes (mini, boven de knie en kniehoog) en een wikkelrok. Daarnaast zijn er singlets, jurken, schorten en multifunctioneel draagbare wikkelbanden. Alle kledingstukken zijn gemaakt van afgesneden leer dat is afgewerkt met opgestikte banden, riemen en gespen. De collectie heeft een stoere, eenvoudige uitstraling en is uitgevoerd in aardse en natureltinten.

Als de vakhandel geïnteresseerd is, zal de lederen kledingcollectie van Fred de la Bretonière in productie worden genomen en waarschijnlijk voorjaar 2011 verkrijgbaar zijn voor consumenten.