TOP

Rotterdamse kledingwinkel M organiseert eerste sneakertrade

Onder de titel 'Sneakerheads' ruilen gympies' publiceerde het AD gisteren een opvallend bericht over het meenemen van je gebruikte sportschoenen, oftewel sneakers, naar een winkel om zet daar om te ruilen tegen een paar schoenen van iemand anders.

Het is weer eens iets anders dan een postzegelbeurs en sneakers blijken gewilde ruilobjecten. Reden voor ondernemer Non van Leyp om in zijn kledingwinkel en expositieruimte M aan de Meent in Rotterdam zaterdagmiddag 1 november de eerste Nederlandse sneakertrade te organiseren. Er kwam enkele tientallen jongeren uit heel Nederland op af.

Van Leyp ontwaart ze de laatste jaren steeds vaker in Rotterdam, de ‘sneakerheads’, jongeren die helemaal weg zijn van gympies en rustig honderden euro’s uitgeven voor de meest bijzondere schoenen. Sneakers zijn hot, weet hij. Veel jongeren sparen ze of hun leven ervan afhangt en hebben meer dan dertig paar in de kast. Omdat het aanschaffen van de veelal kleurige gympen een kostbare gelegenheid is met prijzen oplopend tot wel 500 euro per paar, geen gek idee dus om een sneakertrade in het leven te roepen. In de kelder van de winkel stalden tientallen sneakerheads hun gympen uit in de hoop ze te kunnen ruilen tegen een ander paar.

                                                                                                                     

Bron: AD