TOP

Timberland in derde kwartaal: minder omzet, meer winst

De Timberland Corporation, Stratham, New Hampshire, USA, meldt over het derde kwartaal van dit jaar, dat op 26 september eindigde, een winststijging van 19 procent naar 21,5 miljoen euro, ten opzichte van 18,1 miljoen euro in hetzelfde tijdvak in 2007.

De omzet viel met 2 procent terug van 303,2 naar 296,4 miljoen euro. Volgens het bedrijf vanwege zwakke kledingverkopen en een nieuw licentiemodel dat voor de groothandel in Noord-Amerika is geïntroduceerd. De omzet van Timberland Footwear steeg daarentegen met 1 procent, dankzij de Timberland PRO series en de verkopen van boots in Europa en Azië. “De voortgaande verdieping van de wereldwijde financële crisis, met daaruit voortkomende steeds slechtere economische omstandigheden en afnemend consumentenvertrouwen, maken financiële kracht en liquiditeit de hoogste prioriteiten van bedrijven.” Aldus president en CEO van Timberland, Jeffrey Swartz.

“Bij Timberland hebben we altijd gefocust op de handhaving van een sterk balansoverzicht en we geloven dat de kracht die we op dit gebied hebben laten zien – we sloten het derde kwartaal af zonder schulden en met 44,1 miljoen euro in kas – alle vertrouwen geeft met het oog op een onzekere toekomst.” Voor het totale boekjaar 2007 verwacht Timberland uit te komen op een matige eencijferige omzetdaling als gevolg van het economische klimaat en de sluiting van onder de maat presterende retaillocaties.

 

Hieronder een commercial van Timberland Footwear: