TOP

Schoenen- en sneaker-seminar ‘Think Again II’ door Nicoline van Enter

Ytrends en Appletizer organiseren op dinsdag 22 september opnieuw een schoenen-en sneaker-seminar getiteld: 'Think Again II'.

Tijdens deze dag zal trendforecaster en eigenaar van Ytrends, Nicoline van Enter, haar visie geven op de trends voor herfst/ winter 2010/2011 en lente/zomer 2011.

Nicoline van Enter presenteert de laatste trends in schoenen en sneakers vanuit een breed perspectief, inclusief de achterliggende gedachtes en design principes, en zal uitleggen hoe dit zich verhoudt tot deze trends in andere productens. Ook zal ze vertellen over de laatste ontwikkellingen op de GDS en Micam, die kort voor het seminar zullen plaatsvinden.  

Workshop ‘creative thinking in footwear and sneaker design’
Tijdens de workshop laat Nicoline van Enter zien hoeveel mogelijkheden er zijn om creatieve innovatieve en commerciële collecties te maken in deze moeilijke economische tiiden.

Eerst analyseert ze een aantal gevallen waaruit uitzonderlijke commerciële vindingrijkheid blijkt. Daarna zal ze laten zien hoe je door het combineren van de designadviezen uit de ‘Think Again’-publicatie met het Shoemix ontwerpspel, dat werd ontwikkeld door Ytrends, zelf tot dit soort creativiteit kunt komen. Het zal een ‘eye-opening’-ervaring en een oefening in het ‘buiten-de-box-denken’ zijn.

De lezing zal in het Engels worden gehouden. Het is de enige keer dit jaar Nicoline van Enter een seminar in Nederland zal presenteren. Kaarten kosten 250 euro per person (ex. BTW and inclusief lunch). Bedrijven die zich abonneren op de informatieservice van YTrends ontvangen 50 procent korting.