TOP

Schoenen Louboutin vereeuwigd in oude meesterwerken

Schoenenontwerper Christian Louboutin doet er alles aan om zijn creaties te beschermen. Ook liet hij zijn nieuwe schoenencollectie door fotograaf Peter Lippmann vereeuwigen in de schilderijen van oude meesters.

De klassieke portretten met de schoenen van Christian Louboutin zijn gebaseerd op het werk van onder meer de Franse schilders Marie-Guillemine Benoist, Jean-Baptiste Camille Corot, Georgers de La Tour en Jean-Marc Nattier en de Spaanse schilder Francisco de Zurbarán. 

‘De kracht van vrouwelijkheid’
Fotograaf Peter Lippmann maakte de beelden voor het lookbook voor herfst/winter 2011-2012 van de Franse schoenenontwerper. Het thema van deze fotoserie isthe power of femininity’ (‘de kracht van vrouwelijkheid’).

Zo krijgt bijvoorbeeld de moeder van de Amerikaanse kunstschilder James Whistler in het portret ‘Grey and Black: The Artist’s Mother’ in plaats van een zakdoek het ‘Tootsie’-enkellaarsje van 2.138 euro in haar hand.

Gouden hak
In een ander schilderij van de Renaissance-schilder Francois Clouet rusten de ‘Catalina’-enveloptas (897 euro) en de ‘Pigalilli’-platformpump met gouden stilettohak (2590 euro) op de schoot van Elizabeth van Oostenrijk.