TOP

Schoenenbranche zet minder om in november 2019

Winkels in schoenen en lederwaren hebben in november 2019 3,7 procent minder omgezet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Kledingwinkels zetten 1,7 procent minder om.

De schoenenbranche heeft in november 2019 3,7 procent minder omgezet dan in november 2018. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Kledingzaken leverden ook in qua omzet; daar was het 1,7 procent lager dan dezelfde periode een jaar eerder. De gehele non-food detailhandel noteert juist een omzetplus van 1,5 procent. Dat is met name toe te schrijven aan de woon- en doe-het-zelfbranche.

Speelgoedwinkels

Naast de schoenen- en modebranche noteren ook winkels in consumentenelektronica en winkels in recreatie-artikelen minder omzet dan een jaar eerder. De grootste daling is terug te zien bij speelgoedwinkels, een duizelingwekkende 42,5 procent minder omzet.

Online

De online omzet blijft nog steeds stijgen. Hier werd 6,5 procent meer omgezet dan dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels (met als hoofdactiviteit verkoop via internet) stegen 7 procent in omzet. De online omzet van multi-channelers groeide met 5,9 procent.