TOP

Schoenenplein op 50PlusBeurs: 700 voetmetingen

Ook dit jaar was Schoenenplein met een stand aanwezig op de 50PlusBeurs, die van 15 tot en met 19 september in Utrecht plaats vond. Schoenenplein stond in het teken van het meten van voeten.

In drie dagen zijn er met behulp van een elektronisch meetapparaat ruim 700 paar voeten gemeten. Alle beursdagen stond er een lange rij bezoekers te wachten op een meting. Bij de meting werd gekeken naar de lengte en breedte van zowel de linker- als de rechtervoet. Na de meting kregen de bezoekers een flyer met de adressen van gespecialiseerde schoenwinkels. Op deze flyer werd tevens de adviesmaat voor de bezoekers genoteerd.

Goed passend schoeisel
Het doel van Schoenenplein is de consument te laten inzien dat goed passend schoeisel belangrijk is en dat schoenen met de juiste pasvorm te verkrijgen zijn bij gespecialiseerde schoenwinkels met vakkennis. Het Schoenenplein prikkelt de consument om naar een plaatselijke winkelier te gaan die is aangesloten bij de Vereniging Gezond Lopen, FootFit of Podo Linéa. Deze drie verenigingen vertegenwoordigen het grootste deel van alle professionele schoenenwinkels in het comfortsegment en zijn dan ook de initiatiefnemers van het Schoenenplein.
Eindconclusie

Alle metingen die gedaan zijn op de 50PlusBeurs zijn opgeslagen, samen met de huidige schoenmaat van de gemeten consument. Zodra alle uitslagen verwerkt zijn is er een duidelijk beeld van de gemiddelde maten en zal blijken hoeveel van de 700 consumenten de juiste schoenmaat in lengte en breedte dragen. Binnenkort presenteert de Vereniging Gezond Lopen, samen met FootFit en Podo Linéa, de eindconclusie van de meting.