TOP

Schoenenreus verkocht aan nieuwe investeerder

Op 26 maart jl. heeft ERSC, de holdingmaatschappij van Schoenenreus, haar aandelen verkocht aan New Giant bv. De aandeelhouders van New Giant bv. zijn Comnaar Investments II bv., Synergia Capital Fund II B.V. en René de Lege.

Volgens algemeen directeur René de Lege is door deze actie, en een kapitaalinjectie, een solide financiële basis gelegd voor Schoenenreus zodat haar toekomst is gewaarborgd.

Managementteam
Paul Schouwenaar en Eric Companjen (eigenaren van Comnaar Investments II bv) zullen deel gaan uitmaken van het managementteam van Schoenenreus. Hun uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van retail, vormt een waardevolle aanvulling op de bestaande management know how.

Taakverdeling
De taakverdeling binnen de directie is als volgt:
– René de Lege is algemeen directeur, zijn takenpakket is ongewijzigd.
– Paul Schouwenaar (non-executive chairman New Giant bv) zal zich richten op de strategische aandachtsgebieden Inkoop, Positionering en Marketing & Communicatie.
– Eric Companjen richt zich op Personeel & Organisatie en Onroerend goed.
– Harrie Vercammen is als financieel directeur verantwoordelijk voor de afdelingen IT, Administratie en Logistiek.

Nu het voortbestaan van Schoenenreus is gegarandeerd, wil de schoenenketen zich richten op het ontwikkelen van een eigentijdse toekomstvisie waarbij de klant centraal staat. Alle aspecten worden onder de loep genomen en aangepast aan de nieuwste inzichten op retailgebied.

Assortiment
Inmiddels zijn er negen filialen omgebouwd naar het nieuwe winkelconcept en dit jaar volgen er nog meer. Ook het assortiment wordt aangepakt; Schoenenreus stopt met de verkoop van modekleding en gaat in alle filialen sportkleding (én meer sportschoenen) van A-merken aanbieden, aangevuld met private label. De webshop wordt uitgebreid en klantvriendelijker gemaakt. Deze nieuwe strategie zal worden ondersteund door diverse marketingacties.

Ook intern zijn er een aantal vernieuwingen. Er is geïnvesteerd in een up to date automatiseringssysteem en het hoofdkantoor zal worden voorzien van een moderne uitstraling in frisse kleuren.