TOP

Beursorganisatie Modacalzado + Iberpiel ‘aangenaam verrast’

De 29e editie van de internationale schoenen- en lederwarenbeurs Modacalzado + Iberpiel, die van 11 tot en met 13 maart plaatsvond in de Feria de Madrid, heeft bijna 7.500 bezoekers getrokken.

De bezoekers kwamen uit 62 landen, waaronder Portugal, Frankrijk en Italië. Het aantal inkopers uit de Scandinavische landen en Rusland is volgens de beursorganisatie verdubbeld.

Tijdens de beurs toonden ruim 600 Spaanse en buitenlandse merken hun nieuwe schoenen-en tassencollecties voor het seizoen herfst/winter 2012-2013. Enkele aanwezige merken waren: Pons Quintana, Castañer, Sendra Boots, Chie Mihara, Audley, Giosseppo, Wonders, Desigual en Hoss Intropia.

De beursorganisatie IFEMA zegt aangenaam verrast te zijn door de uitstekende resultaten qua bezoekersaantal en de geschreven orders.

Buitenlandse inkopers
Tijdens deze editie van Modacalzado + Iberpiel was er, met de steun van het Spaanse Instituut voor Buitenlandse Handel (ICEX) en de Kamer van Koophandel en Industrie in Madrid (COCIM), een speciaal programma voor buitenlandse inkopers. De beurs werd ook bezocht door een delegatie van importbedrijven voor mode-, schoenen en accessoires uit Hong Kong en China.

Export schoenen
Voor Spanje is China een belangrijke markt, aangezien de uitvoer naar dit land in de periode tussen januari en november 2011 met 60 procent steeg. De buitenlandse handel blijft voor de Spaanse schoenen- en leerindustrie de belangrijkste bron van economische groei. De schoenenexport steeg in de eerste elf maanden van 2011 met 11 procent. Er werden in deze periode meer dan 116 miljoen paar schoenen ter waarde van 1.888 miljoen euro in het buitenland verkocht. Frankrijk, Portugal, Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn voor de schoenfabrikanten uit Spanje de belangrijkste exportlanden.

Export lederwaren
De export in de Spaanse lederwaren-sector groeide tussen januari en november 2011 met 21 procent, op basis van een omzet van meer dan 480 miljoen euro. Frankrijk, Portugal, Italië, het Verenigd Koninkrijk zijn de grootste afnemers van lederwaren uit Spanje.

Volgende editie
De volgende editie van Modacalzado + Iberpiel  vindt plaats van 22 tot en met 24 september 2012 in de hallen 12 en 14 van de Feria de Madrid.