TOP

Schoenkunstenaar Miguel Blanco te gast bij Van Arendonk

De Spaanse schoenkunstenaar Miguel Blanco is op zaterdag 6 en zondag 7 oktober te gast bij Van Arendonk in 's-Hertogenbosch.

Blanco gaat daar twee dagen lang herenschoenen van het merk Magnanni personaliseren met de hand.

Hand Finishing Event
Het Magnanni Hand Finishing Event vond eerder al plaats in onder andere de warenhuizen Bergdorf Goodman in New York en Harrods in Londen. De kunstenaar geeft heren in het bezit van Magnanni-schoenen de kans om een uniek paar in bezit te krijgen. Ook heren die tijdens het event een nieuw paar aan willen schaffen, kunnen rekenen op de kleurkunsten van Miguel Blanco. De overgebleven onbewerkte paren aan het eind van het weekend neemt de kunstenaar mee naar Spanje. Daar bewerkt hij de schoenen, om ze vervolgens terug te sturen naar Van Arendonk.

Familiebedrijf
Het familiebedrijf Magnanni produceert handgemaakte herenschoenen. Het Spaanse merk kenmerkt zich door het toepassen van traditionele technieken bij het maken van schoenen. Ook de winkels van Van Arendonk komen voort uit een familiebedrijf. Naast het filiaal in Den Bosch zijn er winkels in Tilburg, Eindhoven, Breda en Groningen. Ook via de webshop verkoopt Van Arendonk onder andere schoenen van de merken Floris van Bommel, Ugg, Blackstone en Shabbies.