TOP

Week van de Veiligheid: extra aandacht voor pinnen

Pinnen vormt een belangrijk speerpunt tijdens Week van de Veiligheid. Van 8 tot en met 14 oktober brengen ondernemers pinnen extra onder de aandacht bij de consument.

Winkeliers haken op allerlei manieren aan op de landelijke aandacht die er in oktober is voor pinnen.Door bijvoorbeeld het inzetten van kassamateriaal dat gratis te bestellen is viapinnenzakelijk.nl, het belonen van pinnende klanten met bijvoorbeeld extra spaarpunten of door het uitschrijven van een kleurplatenactie.

TV
Op dit moment verschijnen er op televisie weer diverse spotjes waarin winkelmedewerkers hun klanten vragen om te pinnen. De consument wordt dus zowel op televisie als bij de kassa de pinvraag gesteld.

Winkelwedstrijd
Na het succes van vorig jaar organiseert de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen ook dit jaar weer winkelwedstrijden rondom het stimuleren van pinnen, de zogenaamde pinkampioenschappen. Winnaar is het filiaal, het bedrijf of het winkelgebied dat pinnen het beste weet te stimuleren. Winnaars krijgen gratis toegangskaarten voor het grote HMH Pinnen Evenement op 16 januari 2013, waar onder andere Wolter Kroes, Anita Meijer, Ali B., Paul Turner en Charly Luske optreden. Winkelmedewerkers kunnen ook zelf kaarten verdienen voor dit evenement. Op pinnenzakelijk.nl/pinkampioenen staat de online test ‘pinambassadeur’. Hiermee leren medewerkers waarom pinnen prettiger is dan contant. De e-module wordt afgerond met een certificaat waarmee ze kans maken op het winnen van kaartjes voor het pinnenfeest. Iedere maand wijst een jury winnaars aan.