TOP

Schoenmonitor CBW-MITEX: schoendetailhandel plust in eerste kwartaal 2010

De schoendetailhandel heeft in 2010 een sterk eerste kwartaal achter de rug. Dat blijkt uit de schoenmonitor van branche-organisatie CBW-MITEX.

Na een stroeve start in januari, werden in februari en maart uitstekende omzetten genoteerd. In maart werd een plus van gemiddeld 16,8 procent genoteerd ten opzichte van 2009. 

Kinderschoenen
Kinderschoenen verkochten erg goed. De omzet steeg in maart met 22,2 procent, vergeleken met maart 2009. Dit is de hoogste omzetstijging sinds mei 2008. Per saldo staat de omzetteller bij kinderschoenen daardoor op een plus van 9,5 procent aan het eind van het eerste kwartaal.

Dames- en herenschoenen
Ook dames- en herenschoenen verkochten goed. De omzetstijging in damesschoenen was 7,3 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2009. Bij herenschoenen werd 4,8 procent meer omzet genoteerd.

schoenmonitorSchoenmonitor
Aan de schoenmonitor van CBW-MITEX doen ongeveer 450 winkels mee. Daarbij gaat het zowel om kleine zelfstandigen als grootwinkelbedrijven. Van ketens worden niet alle winkels meegenomen in de berekeningen, maar een dwarsdoorsnede. De deelnemers zijn zowel leden als niet-leden van CBW-MITEX. Maandelijks leveren zij hun omzet aan bij onafhankelijk onderzoeksbureau Stratus.