TOP

Schrijfster en filmmaker Sanne Vogel ontwerpt vegan tas met O My Bag

Wat ontstaat er als je twee creatieve geesten met een liefde voor duurzaamheid samenbrengt? Juist ja. Een bijzondere samenwerking tussen tassenmerk O My Bag en Sanne Vogel. De schrijfster, actrice en regisseur ontwierp een vegan taille tas in drie verschillende kleuren, die ze zelf nog in haar kledingkast miste. Het resultaat? Een stijlvol maar praktisch ontwerp, dat het lichaam tegelijkertijd accentueert.

Beeld: O My Bag

Hoewel mensen het label waarschijnlijk kennen van producten in de kleuren cognac en zwart, koos Vogel naast de klassieke O My Bag-kleuren ook voor navy blauw, als aanvulling op het tijdloze kleurenpalet van het merk. Sanne Vogel over haar ontwerp: “We hebben een tas ontworpen die ik zelf wil dragen. ‘Het is een charmante belt bag die mijn lichaam accentueert, met genoeg ruimte voor mijn essentials’. Daarnaast heeft het design een ritsvak. Perfect zodat ik geen spullen kwijtraakt als ik achter mijn kinderen aan ren of als ik sta te dansen op een festival.” Sanne Vogel en O My Bag-oprichter Paulien Wesselink leerden elkaar in 2014 kennen tijdens de filmopnames van Hartenstraat, omdat de acteurs in de film de tassen van O My Bag dragen.

Sindsdien is Sanne een trouwe ambassadeur van O My Bag. “Ik vind duurzaam en sociaal produceren belangrijk en daarnaast maakt O My Bag prachtige kwalitatieve tassen. Toen ik veganistisch werd, stopte ik met het dragen van leer. Vorig jaar kreeg ik van mijn vriend een prachtige O My Bag-vegantas van Uppeal. Ik was enorm blij met deze vegan optie en liet dat aan Paulien weten via een berichtje.” Niet veel later was de samenwerking een feit.

Een tas gemaakt van Uppeal

Vogel nam met het O My Bag-designteam plaats achter de tekentafel en samen maakten ze voor de designs gebruik van Uppeal™, een veganistisch materiaal gemaakt van appelafval. Voor dit biobased materiaal wordt gebruik gemaakt van restafval uit de fruitindustrie. Appelschillen, stelen en vezels worden tot poeder gemalen en gemengd met PU om het materiaal stevig genoeg te maken. Naast de fonkelnieuwe belt bag, kent het label een hele collectie van tassen, kaarthouders, travel cases en portemonnees gemaakt van het vegan materiaal.

De tas is vanaf begin juli verkrijgbaar in zwart en cognac en in augustus in navy blauw voor €189,00 via de O My Bag winkels, website en verschillende verkooppunten.