TOP

Sell-avond over nieuwe ontwikkelingen in shoe design

Op donderdag 19 mei organiseert Schoenen-en Ledersociëteit Sell De Langstraat in Kaatsheuvel een thema-avond over de laatste ontwikkelingen in shoe design en hoe dit op korte termijn toegepast kan worden in de collectionering.

Tijdens deze bijeenkomst komen nieuwe technieken als rapid prototyping en 3D printen uitgebreid aan bod. Niet alleen wordt uitgelegd wat het allemaal inhoudt, ook zullen er verschillende toepassingen worden getoond en er is 3D printing-demonstratie.

Trendforecaster en docente aan de opleiding ‘Industrial Footwear Design’, Nicoline van Enter verzorgt de algemene inleiding. Er is een presentatie van de laatste onderzoeksresultaten van TNO naar rapid prototyping. Hierbij wordt een duidelijke link naar de collectionering gelegd en hoe wij dit in de dagelijkse praktijk kan worden toegepast.

Toepasbaarheid
Ontwerpster Pauline van Dongen, een voorloper op het gebied van 3D printen in de schoenenbranche, zal samen met het Amsterdamse bureau ‘Freedom of Creation’ (internationaal één van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van 3D printen) diverse projecten behandelen. Ook worden er praktische tips gegeven over hoe op korte termijn 3D printen voor (delen van het) collectioneringsproces toepasbaar kan zijn.

Inschrijven kan via de website. De toegang is voor Sell-leden gratis,  niet-leden betalen 25 euro per persoon.