TOP

Shopregels bij H&M om hysterie rondom Jimmy Choo te voorkomen

Om complete chaos tijdens verkoop van Jimmy Choo voor H&M te voorkomen, heeft de modeketen regels opgezet voor de fanatieke shoppers die op 14 november staan te popelen om de winkels in te stormen.

Tot nu toe zorgden de meeste ontwerpers die een collectie ontwierpen voor H&M voor de nodige opschudding. Om complete chaos bij Jimmy Choo te voorkomen, stelde de winkel een aantal regels op, die wereldwijd zullen worden gehandhaafd op 14 november.

De regels
Bezoekers worden verzocht een rij te vormen. De eerste 160 mensen in de rij ontvangen een armband. Deze biedt toegang tot de winkel, op het tijdstip dat op het armband vermeldt staat. De tijd die je in de Jimmy Choo-area mag doorbrengen, is dus gelimiteerd. Maar die limiet geldt alleen voor damesschoenen, -tassen en -accessoires. De Dameskleding en de volledige herenlijn zijn voor iedereen beschikbaar. Twee uur na de opening wordt het ‘armband-gebied’ vrijgegeven voor degenen die niet bij de eerste 160 mensen zaten.

Ervaring leert dat veel designerstukken van H&M die in de ochtend worden verkocht in de winkel, ‘s avonds al voor veel hogere prijzen worden aangeboden op E-bay. Om dit te voorkomen zijn er ook wat regels opgesteld. Iedere bezoeker kan, als hij of zij dat wil, de hele collectie kopen. Maar, je mag maar één stuk per product kopen, dus geen vijf paar dezelfde rode pumps bijvoorbeeld. Ook mag hetzelfde product niet in verschillende maten worden aangeschaft. Deze regels gelden voor de volledige collectie.

H&M garandeert de 160 mensen mét armband overigens geen aankoop. Het kan bij bezoeker nummer 125 allemaal op zijn. Toch zal het tijdens deze lancering allemaal iets minder chaotisch zijn dan bij eerdere ontwerpers, zoals Viktor&Rolf en Roberto Cavalli. Eenmaal binnen kunnen de bezoekers namelijk relatief rustig winkelen. Maar om bij die eerste 160 te zitten, moet je nog steeds heel lang van tevoren met je neus tegen het winkelraam aan staan. Heb je daar geen zin in? Dan kun je meedoen aan de wedstrijd en maak je kans op armbandje nummer één.