TOP

So Jamie steunt Red Cross Australia

Schoenenlabel So Jamie doneert 50 procent van haar online verkopen aan het Australische Rode Kruis. Het geld wordt gebruikt om mensen te helpen die zijn geraakt door de bosbranden die al wekenlang in Australië woeden.

Al sinds begin november 2019 wordt Australië geteisterd door gigantische bosbranden. Al zeker 23 mensen zijn omgekomen, 1300 huizen afgebrand, een half miljard dieren zijn gedood en miljoenen hectares bos verwoest. Het Rode Kruis opende gisteren een gironummer (5125) voor hulp aan Australië. Het Nederlandse schoenenmerk So Jamie draagt ook een steentje bij; zij doneren 50 procent van de online verkopen aan het Australische Rode Kruis.

Uitdelen water en voedsel

In een persbericht laat het merk weten: “Sinds juli 2019 is het Rode Kruis Australië al uitgerukt voor 30 spoedgevallen, waarvan sommigen wel zes weken duurden. Ze hielpen al meer dan 18.600 mensen met 1.590 vrijwilligers.” Het geld dat wordt opgehaald voor het Rode Kruis wordt onder meer gebruikt voor het uitdelen van water en voedsel, het met elkaar in contact brengen van families en het zoeken van noodaccommodaties.

Over So Jamie

Het Nederlandse schoenenlabel So Jamie werd in 2012 opgericht, opgericht uit een lichtelijke irritatie. Oprichter Jamie Faber vertelde daarover in 2016 aan Schoenvisie: ““Ik vind de schoenenbranche een beetje verouderd en mensen in de branche blijven er ook erg bij hangen. Ik vind dat raar, want er gebeurt wat in de wereld dus daar moet je ook op anticiperen.”

Beeld: So Jamie