TOP

Sooco Footbar in Enschede en webshop maken doorstart

De rechtbank in Almelo verklaarde dinsdag 15 februari 2011 schoenen- en sneakerzaak Sooco Footbar in Enschede en de webshop Sooco.nl failliet. Curator Mink Severiens meldt aan Schoenvisie dat op vrijdag 25 februari overeenstemming over een doorstart is bereikt.

Eigenaar Marcel ten Hoopen heeft een nieuwe particuliere investeerder gevonden.  

Hij zegt tegen Schoenvisie: “De winkel in Enschede kan hopelijk op zaterdag 5 maart weer geopend worden en de webshop in de week daarna.”

De detaillist vindt het geweldig dat zijn bedrijf een doorstart kan maken. “Er is een nieuwe bv opgericht. De nieuwe investeerder is een ondernemer in winkelvastgoed en hij is heel enthousiast over het Sooco-concept. Wij begrijpen elkaar en dat is een waarborg voor de continuïteit van het bedrijf.”

Snelle groei
Over de oorzaak van het faillissement zegt hij: “Ik ben een startende ondernemer. Door de snelle groei van Sooco ontstonden liquiditeitsproblemen. Maar de bank vond het te risicovol om de voorraden voor de webshop te financieren. Om de groei te consolideren is het noodzakelijk om veel kapitaal te investeren.”

Volgens Marcel ten Hoopen wordt dankzij de nieuwe investeerder expansie van het bedrijf mogelijk gemaakt. Hij heeft grootse plannen: “Allereerst gaan we de interne processen voor de winkel in Enschede en de webshop reorganiseren. Maar de komende jaren wil ik twee nieuwe Sooco Footbars openen, waarschijnlijk eerst in Nijmegen en een jaar later in Utrecht.”

Meest verrassende en complete aanbod
“Het uiteindelijke doel is om op tien tot vijftien grotere locaties in Nederland een Sooco Footbar te vestigen. Maar dat worden geen exacte kopieën van de winkel in Enschede. Elke winkel zal worden aangepast aan de lokale situatie. Ook het interieur en de collecties zullen verschillend zijn. Ons concept is om de klant het meest verrassende en complete aanbod in fashion schoenen en sneakers te bieden”, zegt Marcel ten Hoopen.