TOP

Sprookjesachtige glazen pumps van Pasquale Fabrizio

Geïnspireerd op schoenen uit een sprookje: de glazen pumps uit de Q by Pasquale-collectie van kunstenaar Pasquale Fabrizio. Dit zijn de eerste draagbare pumps van glas ooit gemaakt.

Fabrizio deed zijn inspiratie op in Venetië, waar hij in de ban raakte van glas gecombineerd met luxe materialen. De schoenen uit de limited edition-collectie zijn handgemaakt.

 

Voor de pumps is Murano-glas, gecombineerd met 24-karaats goud en andere waardevolle metalen gebruikt. In de zolen, gemaakt van zeer hard glas, ligt bladgoud. Om de hoge metalen hak zit een spiraal van glas. Volgens de ontwerper zijn deze schoenen, ondanks het kwetsbare materiaal, prima draagbaar. 

Fabrizio is geliefd onder Hollywood-sterren zoals Reese Witherspoon en Charlize Theron. Ook Madonna is fan van deze ontwerper. Fabrizio heeft vijf jaar aan deze nieuwe collectie gewerkt. In totaal verschijnen er 500 paar glazen pumps, waarvan niet één gelijk is. De pumps worden verkocht in een glazen doos, met een echtheidscertificaat. De prijs ligt rond de 5500 euro.