TOP

Stride Rite Corporation verandert naam in Collective Brands Performance + Lifestyle Group

Stride Rite Corporation onder meer producent van de lifestylemerken Keds en Sperry en het runningmerk Saucony heeft haar naam gewijzigd in Collective Brands Performance + Lifestyle Group.

De Amerikaanse onderneming liet via een persbericht weten dat de naamsverandering is doorgevoerd om beter uitdrukking te geven aan de breedte en variatie aan merken die door de vier afzonderlijke businessunits op de markt worden gebracht.

Ook legt de nieuwe naam volgens Gregg Ribatt, CEO van Collective Brands Performande + Lifestyle Group een directe link met moederbedrijf Collective Brands Inc, een keten van ruim 4500 schoenwinkels in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse schoenen- en kledingconcern ontstond in 2007 na de acquisitie van Stride Rite Corporation en de samenvoeging van deze onderneming met Collective Brands.

Sterk portfolio
Onder Collective Brands Inc vallen nu drie ‘strategische units’. Dit zijn de Collective Brands Performance + Lifestyle Group, Payless ShoeSource en Collective Licensing International, wereldwijd licentiehouder van lifestylemerken als Airwalk, Vision Street Wear en Sims.

Onder de Collective Brands Performance + Lifestyle Group valt ook de Stride Rite Children’s Group (met de merken Stride Rite, Robeez, Keds Kids, Saucony Kids en Sperry top-Sider Kids). Ondanks de naamsverandering van Stride Rite Corporation in Collective Brands + Lifestyle Group verandert er voor dit kinderschoenenmerk overigens niks. Wel zal de Europese verkoop- en marketingorganisatie in Heerhugowaard vanaf heden ook onder de nieuwe naam gaan opereren.