TOP

Tassen van Kimie Yagi te zien in Tassenmuseum Hendrikje

Bij Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam zijn vanaf 12 maart aanstaande de vilten tassen van de Japanse ontwerpster Kimie Yagi te zien in een tentoonstelling.

Kimie Yagi laat zich bij het ontwerpen van tassen inspireren door de natuur, met name landschappen en bloemen. Met honderden kleuren wol maakt zij vilt, waardoor haar tassen wel geschilderd lijken.

Vilt
Kimie Yagi studeerde Kunstwetenschappen aan de Keio Universiteit in Tokyo en volgde een opleiding beeldhouwen. Zes jaar geleden begon ze met het ontwerpen van tassen. Ze gebruikt voornamelijk het natuurlijke product vilt, dat voor een zachte en warme uitstraling zorgt. Het materiaal maakt ook het mengen van veel kleuren makkelijk, een techniek die de tassen een driedimensionaal effect geeft.

 

Uniek
De ontwerpster vindt dat men haar tassen daadwerkelijk moet kunnen dragen. Daarom maakt Kimie Yagi gebruik van leer aan de onder- en zijkanten van de tassen en worden de items gevoerd. Iedere tas is uniek en geheel met de hand gemaakt. De tentoonstelling in Tassenmuseum Hendrikje is de eerste expositie van Kimie Yagi in Nederland. Haar collectie is  te bekijken tot en met 5 mei.