TOP

Terugkijken: De super-de-luxe schoenen van Christian Louboutin

We kennen en herkennen ze allemaal, de fel rood gezoolde hakken van Christian Louboutin. Of ze nou opvallen door de simpelheid of door de uitgesproken uitstraling. RTL Z geeft een kijkje achter de schermen bij de Franse schoenenontwerper.

“Je gaat een documentaire zien over iemand die houdt van wat hij doet, maar hij doet iets totaal zinloos”, introduceert Christian Louboutin de documentaire over zijn leven. In het programma van RTL Z is een uiterst charmante en komische Fransman te zien die vol passie praat over zijn iconische schoenen. Van waar hij zijn inspiratie vandaan haalt tot hoe hij de vrouwelijke vormen wil respecteren.

Louboutin krijgt namelijk nog wel eens kritiek over zich heen dat hij de mannelijke fantasie op vrouwen projecteert. “Denk je echt dat vrouwen zo stom zijn dat ze iets doen wat ze niet willen doen?”, zegt hij stellig. “Denk je echt dat het door mij komt dat vrouwen van hoge hakken houden?” Volgens Louboutin zit er wel veel seksuele energie in hakken, maar alleen maar omdat de vrouw die erop loopt er zelfverzekerder van wordt. “Door de stand van de voet wordt de kont naar achteren gedrukt en de borsten naar voren.”

Kijk hier de documentaire terug: