TOP

“Tien kandidaten voor doorstart House of Shoes”

Er zijn tien partijen geïnteresseerd om de boedel van de failliete winkelketen House of Shoes over te nemen en een doorstart te maken. Volgens curator mr. Cees Klomp zijn de kansen op een doorstart zeer groot.

Dat meldt de Gelderlander. De curator spreekt in de krant van “serieuze partijen die zich hebben bewezen in de schoenenbranche”. Verder zegt hij dat de crediteuren zijn eerste verantwoordelijkheid zijn. Een bekend Nederlands kinderschoenenmerk heeft alle schoenen teruggehaald, voordat de curator er beslag op kon leggen.

Personeel
Volgens de curator telt ook de werkgelegenheid zwaar mee. House of Shoes heeft 270 medewerkers. Iedereen is formeel ontslagen en krijgt een UWV-uitkering. Toch zijn alle 41 winkels van House of Shoes geopend en werkt het personeel door. Er is geen garantie dat al het winkelpersoneel na een doorstart aan het werk kan blijven.

Hoogste bieder
Volgens Cees Klomp zullen de overnamekandidaten kijken naar hoe de afzonderlijke winkels renderen. Deze week kunnen de tien geïnteresseerde partijen een bod doen. Volgende week kiest de curator twee serieuze kandidaten uit. Half november zal hij bekend maken wie de hoogste bieder is.