TOP

Toch niet naar Frankfurt: Premium Group blijft met modebeurzen in Berlijn

Groot nieuws in modeland: de modebeurzen van Premium keren terug naar Berlijn. Daarnaast zijn consumenten ook welkom op de beurs. Dat meldt de organisatie in een persbericht.

Foto: Premium

Het event – met de bekende onderdelen Premium, Seek, Fashiontech en The Ground – staat gepland van 7 tot en met 9 juli 2022. Het plan om de beurzen te houden in Frankfurt is hiermee van de baan. Volgens de organisatie is de geplande aftrap van de Premium Group Events slachtoffer geworden van de pandemie. Tegelijkertijd heeft het aantreden van de nieuwe regering ervoor gezorgd dat er ruimte is gekomen om de Premium-beurzen een nieuwe start te geven in Berlijn. Beurzen en evenementen zijn een belangrijke economische factor en een trekpleister voor Berlijners en gasten van over de hele wereld, stelt Franziska Giffey, burgemeester van Berlijn. “Als nieuwe deelstaatregering zetten we ons in voor een economisch sterk Berlijn.” 

Frankfurt Fashion Week

In de zomer van 2020 kondigde de Premium Group aan na bijna 20 jaar Berlijn te verruilen voor Frankfurt am Main. Samen met Messe Frankfurt lanceerde de organisatie de Frankfurt Fashion Week; maar de geplande kick-off afgelopen zomer kon vanwege de coronapandemie niet plaatsvinden. Hoe het verder gaat met Frankfurt Fashion Week wordt, is niet bekend. “Jammer dat de verhuizing naar Frankfurt niet is gelukt”, zegt Jörg Arntz, algemeen directeur van de Premium Group. “We hebben allemaal heel hard geprobeerd en gevochten. Als ondernemer moet je te allen tijde handelingsbekwaam en toekomstgericht blijven en de genomen beslissingen ter discussie stellen. Om recht te doen aan onze klanten en de marktomgeving, hebben we besloten – na intensieve gesprekken met de stad Berlijn – om onze evenementen weer in deze stad te houden. We zijn Berlijners in hart en nieren en hebben er vertrouwen in dat de nieuwe regering Berlijn op lange termijn en economisch zal verankeren als een creatieve metropool.”