TOP

Duitse modebeurzen Premium, Seek en Neonyt vertrekken uit Berlijn

Een aardverschuiving in het Duitse beurslandschap: de organisatoren van Premium verruilen Berlijn na twintig jaar voor Frankfurt. Modebeurzen Seek en Neonyt verhuizen mee.

De Duitse modebeurzen Premium (vrouwen- en mannenmode), Seek (streetwear en denim) en Neonyt (duurzame mode) verruilen Berlijn volgend jaar voor Frankfurt. Premium-oprichters Anita Tillmann en Jörg Arntz gaan samenwerken met Messe Frankfurt. De drie beurzen worden onderdeel van een groter mode-event, de nieuwe Frankfurt Fashion Week. De eerste editie staat gepland voor 6 tot en met 8 juli 2021. Dat maakt de Premium Group bekend in een persbericht.

Duurzaamheid en digitalisering

De conferenties Fashionsustain en Fashiontech verhuizen mee. Zij zullen samen met de drie modebeurzen de kern van de nieuwe modeweek in Frankfurt vormen. De eerste editie staat in het teken van duurzaamheid en digitalisering. “Dit evenement moet een ecosysteem worden met vakbeurzen, conferenties, catwalkshows en andere events voor modeprofessionals en consumenten”, zegt Peter Feldmann, de burgemeester van Frankfurt am Main, in een persconferentie. “Ik ben trots dat we hiervoor drie prominente vakbeurzen uit Berlijn, die samen ruim 2000 deelnemende merken vertegenwoordigen, in onze stad mogen verwelkomen. Deze nieuwe fashionweek zal het financiële centrum van Frankfurt transformeren tot internationale modemetropolis.”

Laatste keer Berlijn

De (nog niet bevestigde) winteredities van Premium, Seek en Neonyt in januari 2021 zullen dan de laatste in Berlijn zijn. Eind april werd bekend dat de zomeredities van juli 2020 worden gecanceld, vanwege het verbod op evenementen met meer dan 1.000 bezoekers tot 31 augustus in Duitsland. Ook de zomereditie van vakbeurs Panoroma is afgeblazen.

Foto: Premium