TOP

Zomerbeurzen Berlijn definitief van de baan

De zomereditie van de beurzen in Berlijn gaan definitief niet door. Regelgeving omtrent COVID-19 maken de organisatie onmogelijk.

In april werd de data van modebeurzen Seek en Premium al verplaatst van begin juli naar eind juli vanwege de uitbraak van het coronavirus. Vandaag is duidelijk dat de beurzen definitief worden gecanceld, omdat de Duitse overheid heeft besloten om grote events met meer dan 1.000 bezoekers te verbieden tot en met 31 augustus 2020. Dit verbod betekent dat ook de duurzame beurs Neoynyt niet meer doorgaat. De andere Berlijnse beurs Panorama liet in april al weten de zomereditie af te blazen.

Net als Modefabriek, Kingpins en Pitti Uomo zegt Premium Exhibtions, het bedrijf achter onder andere Seek en Premium, uit te zullen wijken naar digitale oplossingen zoals webinars en b2b inkoopplatformen..De Pitti Uomo is verzet naar september en gaat vooralsnog door. De beurzen in Kopenhagen staan gepland voor begin augustus, het is nog niet bekend of deze wel of niet plaats zullen vinden.