TOP

Agendatip: Sneakerness strijkt tijdens pinksterweekend neer in Amsterdam

Sneakerliefhebbers die nog geen plannen hebben voor de pinksterdagen kunnen dit weekend terecht op Sneakerness. Op 27 en 28 mei strijkt de sneakerbeurs neer in Amsterdam met een overload aan sneakers en een uitgebreid randprogramma.

Beeld: Sneakerness

Sneakerness vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 mei in de Kromhouthal in Amsterdam Noord. Bezoekers kunnen hier de nieuwste, meest exclusieve sneakers scoren of op zoek gaan naar dat ene model van een paar jaar terug. Daarnaast zijn er workshops, gadgets, live graffiti en exposities.

Naast een groot sneakeraanbod is er tijdens Sneakerness de mogelijkheid voor bezoekers om zich helemaal onder te dompelen in de sneakerwereld en de bijbehorende cultuur. Dit jaar is de documentaire Patta For Life te zien en zullen er panelgesprekken zijn à la ‘Zomergasten’ met bekenden uit de sneakerwereld. Ook is er dit jaar een workshop te volgen waarbij sneakers met een stift kunnen worden bewerkt. Graffitikunstenaars zullen live aan het werk zijn en er zijn foto-exposities.

Sneakerness is een beurs die aansluit bij de verschillende wensen van de consument, die oog heeft voor verschillende soorten sneakers. “We zitten in een vrij unieke situatie: waar vroeger één merk de trend domineerde, kijken consumenten nu meer naar wat een merk het beste doet. Basketball, running, court, classics en trail, ze hebben allemaal een ander merk dat uitblinkt in een bepaalde categorie. De consument is beter op de hoogte en shopt gerichter”, zegt co-CEO Sneakerness Matthijs van der Meulen.

Sneakerness Amsterdam

Datum: Zaterdag 27 en Zondag 28 Juni 2023

Locatie: Gedempt Hamerkanaal 231 Amsterdam

Openingstijden: zaterdag 27 mei 12:00 – 19:00 / zondag 28 mei 12:00 – 18:00

Tickets: Vanaf € 15,33 via sneakerness