TOP

Agendatip: Hogeschool van Amsterdam organiseert sneakerweek in Batavia Stad

Batavia Stad staat in de meivakantie een week lang in het teken van sneakers. De special edition Sneaker Week is een samenwerking tussen Batavia Stad en de Minor Ondernemerschap van de Hogeschool van Amsterdam. Van 28 april tot en met 7 mei laten ondernemende studenten in Lelystad zien hoe zij zich door sneakers hebben laten inspireren.

Beeld: Batavia Satd Fashion Outlet

Batavia Stad en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) bundelen voor het eerst hun krachten. Daarmee willen de partijen studenten aan de HvA de kans te geven om hun ondernemerschap in de praktijk te brengen. Tijdens de Sneaker Week zijn hun producten – waaronder bijzondere kaarsen in de vorm van sneakers (zie foto) – te vinden in onder andere pop-up store Saturdays CNDL. De kaarsen zijn gemaakt van koolzaadwas en ontworpen door Loraine, een student van de HvA. Op 1 en 2 mei is het mogelijk om bij Ill Customs sneakers te laten customizen door sneakerartiest Ian van de HvA.

Naast de jonge ondernemers van de HvA is er op 6 en 7 mei is er ook een sneaker repair station van repair specialist Femke Dix, die zich als schoenmaker specialiseert in het opknappen van sneakers. Leden van de Batavia Stad Fashion Club kunnen hier gratis hun sneakers laten repareren en customizen.

Podium bieden

De samenwerking tussen de HvA en Batavia Stad is een initiatief van Edson Sabajo, één van de oprichters van de bekende sneakerstore Patta en special coach bij de Minor Ondernemerschap. Jessica Singh is ook als coach aan deze minor verbonden en enthousiast over de samenwerking. “Het gaat om hoogwaardige, professionele en unieke artikelen. De studenten worden getraind om waarde toe te voegen aan hun producten en om zich te onderscheiden.”

Olivier van Veen, marketingdirecteur bij Batavia Stad, sluit zich daarbij aan. “Deze studenten passen zonder twijfel goed bij het aanbod van Batavia Stad. De unieke producten brengen een bijzondere beleving naar het shopping center, daarnaast bieden we met dit podium ruimte aan jonge talenten.”

Het programma van de Sneaker Week:

  • Saturday CNDL – Sneaker kaarsen | 28, 29 en 30 april 10.00 – 20.00 uur
  • Ill – Sneakers customizen | 1 en 2 mei 10.00 -20.00 uur (Batavia Stad Fashion Club Members)
  • Femke Dix – Sneaker repair station | 6 en 7 mei 12.00 – 20.00 uur (Batavia Stad Fashion Club Members)