TOP

Trendbreuk: lagere hakken ondanks recessie

Jarenlang werd het beweerd: hoe groter de economische crisis, hoe hoger de hakken. Die wijsheid lijkt niet meer langer op te gaan.

De recessie waarin de wereld zich nu bevindt, zou garant moeten staan voor torenhoge hakken in het straatbeeld. Volgens een computeranalyse van IBM lijken vrouwen echter steeds vaker te kiezen voor een lagere hak.  

 

Hoogte
“Tijdens een economische recessie gaan dameshakken gewoonlijk de hoogte in en blijven ze hoog. Voor consumenten zijn dergelijke opzichtige modetrends een manier om te ontsnappen aan de werkelijkheid,” aldus een expert in consumptieproducten bij IBM op de website van De Telegraaf. “Maar nu is er iets anders aan de hand. Misschien beseffen de consumenten dat er een lange periode van soberheid aankomt en willen ze daarom in het dagelijks leven minder uiterlijk vertoon.”

 

Lager

Ook de grote merken die normaal bekend staan om hun stiletto’s, voelen aan dat er meer opties zijn dan alleen de torenhoge hakken. Platte modellen zoals de kitten heels van Jimmy Choo en Christian Louboutin worden steeds vaker gespot in het straatbeeld.