TOP

USG Brands presenteert Eddy Merckx schoenencollectie

Unlimited Sports Group (USG) gaat voor de lange termijn een samenwerking aan met de Eddy Merckx Holding. Dit resulteert in een Eddy Merckx schoenencollectie.

De schoenenlijn voor mannen is een eerbetoon aan de oud-wielrenner Eddy Merckx.  De eerste collectie voor voorjaar 2012 is geïnspireerd op de vele overwinningen die deze Belgische sportman behaalde in zijn carrière.

Wieleroutfits
De Eddy Merckx-sneakers die USG op de markt gaat brengen houden het midden tussen een formeel en casual, sportief maar toch stijlvol. De schoenen worden gekenmerkt door het gebruik van een fris kleurenpalet. Tijdens het ontwikkelen van de collectie haalde het ontwerpteam van USG inspiratie uit het beeldarchief van Merkcx, met daarin talrijke foto’s van zijn verschillende wieleroutfits.

Bolletjestrui
Voor de wielerfans zijn er subtiele verwijzingen naar de sport in de schoenen verwerkt, zoals de rode studs die verwijzen naar de bolletjestrui waarin Merckx vele overwinningen boekte. In totaal mocht de wielrenner 525 overwinningen op zijn naam mocht schrijven. Ook dit getal komt terug in de schoen.

De Eddy Merckx Footwear collectie is vanaf december beschikbaar voor geselecteerde retailers in Duitsland en de Benelux.