TOP

Van Bommel Schoenen opent schoenenwinkel in Brugge

Op donderdag 17 september opende schoenfabrikant Van Bommel haar tweede eigen boetiek. Ook deze is gevestigd in België.

Anderhalf jaar na de opening van de flagshipstore in de Antwerpse Huidevettersstraat, is er nu ook een monobrandstore aan de Zuidzandstraat 24 in Brugge. De officiële inhuldiging vond plaats onder het goedkeurend oog van televisiepresentator Marcel Vanthilt.

Brugge
Brugge stond al een tijd hoog op de lijst voor de vestiging van een Van Bommel-winkel. De stad beschikt over een groot aantal mooie winkels, een goede sfeer en een fantastische historische omgeving, waar veel toeristen op af komen. In het volledig verbouwde pand zijn de drie schoenenlabels, het klassieke en zakelijke ‘Van Bommel’, het jonge en modieuze ‘Floris van Bommel’ en het exclusieve handgemaakte ‘Noble Blue’ te vinden. Ze worden aangevuld met ceintuurs in dezelfde materialen en kleuren. Daarnaast wordt er een collectie kleinlederwaren (agenda’s en portefeuilles) en verzorgingsmiddelen aangeboden.

Winkel
Het interieur van de winkel is opnieuw getekend door ontwerpbureau ‘Puur Sang’. Eén van de bijzondere details is een pad van lederen tegels dat zich vanachter de toonbank een weg baant over de muur, het plafond en de vloer. Eveneens opvallend is dat het plafond en de muren van een gedeelte halverwege de winkel bekleed is met uit kokosnoot vervaardigde zwarte mozaiek tegeltjes. Een landschappelijke effect wordt net als in Antwerpen benadrukt door afwezigheid van haakse hoeken in het interieur.

Belgische markt

Met deze winkels wil het familiebedrijf Van Bommel zijn positie op de Belgische markt verstevigen. Van Bommel startte in 1734 met de productie van handgemaakte schoenen en wordt nu door de negende generatie geleid.