TOP

Clarks-kinderschoenen in de VS teruggehaald

De Consumer Product Safety Commission (CPSC) heeft donderdag 17 september in de Verenigde Staten tweeduizend paar kinderschoenen van Clarks bij de consumenten teruggehaald.

Dat meldt Footwear News op de website. Volgens de CPSC is er een mogelijkheid dat de rubberen bolletjes op de zool van de schoen loslaten. Baby’s en peuters zouden die in hun mond kunnen stoppen en hierdoor bestaat de kans op verstikking.


Clarks
De schoenen zijn gemaakt door C&J Clarks Amerika Inc. Ze werden landelijk verkocht in Clarks-filialen en kostten tussen de 32 en 40 dollar. De modellen lagen tussen februari en juli 2009 in de winkels.

Geen klachten
De CPSC laat weten dat er in de VS nog geen klachten zijn, maar in Groot-Brittannië waren er eerder dit jaar zes meldingen van rubberen bolletjes die loslieten. Bij twee van die gevallen had het kind het bolletje daadwerkelijk in de mond gestopt. Er zijn echter nog geen incidenten gemeld waarbij letsel voorkwam. 

Advertenties
Clarks verkoopt in Nederland slechts in enkele winkels kinderschoenen. In België heeft het merk wel een groot aantal verkooppunten. Een woordvoerster van Clarks Shoes Benelux & Nordic meldt dat er advertenties in de Belgische dagbladen zijn geplaatst om de consumenten te informeren. In Nederland is er een persbericht verspreid. Ook is er een regeling getroffen met de detaillisten die Clarks-kinderschoenen verkopen.