TOP

Clarks CEO geeft na negen maanden stokje door aan opvolger

Na negen maanden stapt Victor Herrero alweer op als CEO van Clarks. Daarmee is hij de tweede Clarks-topman die de functie in minder dan een jaar neerlegt. Hij wordt tijdelijk vervangen door de huidige voorzitter, Johnny Chen. Naar een permanente CEO wordt nog gezocht.

Beeld: Clarks

Verschillende media maken melding van het vertrek van Victor Herrero, dat overigens al gepland was. Zijn rol was tijdelijk sinds eerder dit jaar zijn voorganger Giorgio Presca vertrok. Herrero blijft werkzaam voor Clarks, maar nu als directeur, en zal meer verantwoordelijkheden op zich nemen bij Clarks-eigenaar LionRock Capital. De nieuwe tijdelijke CEO, Johnny Chen, zit pas sinds februari in de raad van bestuur van Clarks en is vicevoorzitter van LionRock.

Groeiplannen

Volgens een woordvoerder van Clarks ‘ligt het bedrijf op schema om zijn verwachte omzetdoelstellingen te halen of te overtreffen en heeft het zijn schuld- en kasposities de afgelopen maanden aanzienlijk verbeterd’, zo meldt Retail Gazette. “Zorgvuldige kostenbeheersing en het einde van de pandemiebeperkingen hebben het bedrijf geholpen zijn financiële positie te verbeteren”, zegt Clarks, dat Victor Herrero prijst voor het werk dat hij de afgelopen negen maanden gedaan heeft. “Herrero heeft ongelooflijk werk geleverd in een veel kortere tijd dan verwacht, wat ons de mogelijkheid geeft om de volgende fase van onze groeiplannen te versnellen.”