TOP

Clarks stelt Jonathan Ram aan als nieuwe CEO

Clarks heeft Jonathan Ram benoemd tot CEO. De Canadees brengt veel ervaring op het gebied van schoenen en kleding mee en heeft als doel om Clarks de komende jaren verder te laten groeien.

Beeld: Clarks

Jonathan (‘Jon’) Ram is bij Clarks de vierde CEO in amper een jaar tijd, nadat enkele voorgangers deze functie tijdelijk op zich hebben genomen. Met de komst van Jon Ram heeft Clarks nu een permanente CEO in huis gehaald met een schat aan leiderschapservaring op zijn cv. Tot voor kort was hij group president global activewear bij Hanes Brands, Inc.. Hier gaf hij leiding aan de groei van de wereldwijde activewear-activiteiten voor meerdere merken en bedrijven.

Daarvoor werkte Ram zestien jaar bij New Balance, waar hij in de loop der jaren leiding gaf aan de regio’s LATAM (Latijns-Amerika), EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en Noord-Amerika. Hij speelde een belangrijke rol bij de transformatie, groei en winstgevendheid in deze werelddelen en leidde vervolgens de wholesale-activiteiten in Noord-Amerika.

Leidende rol

Clarks is verheugd Ram met ingang van april als nieuwe CEO te mogen verwelkomen. “Het afgelopen jaar hebben we een gerichte reorganisatie doorgevoerd om onze toekomst veilig te stellen en een basis te leggen voor duurzame groei, wat heeft geresulteerd in een verbeterde financiële positie”, zegt Clarks-voorzitter Colin Li. “Met de benoeming van Jon als CEO gaan we een nieuwe fase in, waarin we ons zullen richten op de groei van ons bedrijf, via huidige en nieuwe markten en kanalen. Jon brengt aanzienlijke internationale ervaring en kennis van de schoenen- en kledingmarkt met zich mee. Hij zal een leidende rol spelen om Clarks naar een hoger niveau te tillen.”

Ram voegt toe: “Het is een enorme eer om Clarks te mogen leiden. Het afgelopen jaar is er aanzienlijke vooruitgang geboekt; mijn focus is nu om het merk naar een hoger niveau te brengen. We hebben nog veel te doen en ik kijk ernaar uit om aan deze reis te beginnen.