TOP

Veronique Branquinho artistiek directeur Delvaux

Veronique Branquinho wordt de nieuwe artistiek directeur van luxe lederwarenproducent Delvaux. De Belgische ontwerpster maakte dat bekend na haar modedefilé tijdens de Parijse modeweek.

Volgens een woordvoerder van Delvaux is de keuze voor Veronique Branquinho  niet toevallig. “De ontwerpster heeft een zeer persoonlijke stijl en een discrete, maar elegante benadering van accessoires. De samenwerking creëert natuurlijk ook internationale kansen.” Veronique Branquinho zegt het een luxe te vinden om in deze tijd nog op een artisanale, hoogkwalitatieve manier te kunnen werken.
In haar eigen werk zoekt Branquinho naar een combinatie van eigentijds en tijdloos. Voor de collectie van Delvaux wil ze een spanning creëren tussen herkenning, de bestaande codes van het huis, en verrassing. “Ik ben altijd op zoek naar de essentie van vorm, en ik besteed heel veel aandacht aan details en accessoires, maar altijd op een discrete manier”, aldus de ontwerpster.
Veronique Branquinho studeerde modeontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. In 1997 showde ze onder haar eigen naam haar eerste collectie in Parijs. Niet lang daarna ontving ze in New York de Vogue VH1 Award voor het meest veelbelovende modetalent. Sindsdien gaat het haar voor de wind en staat het Branquinho-label voor ‘designer wear’ en voor een lijn zonnebrillen en schoenen.
De Delvaux-herfst-wintercollectie bevat dit jaar al drie ontwerpen van de hand van Veronique Branquinho. De collectie voor de lente-zomer 2010 zal volledig volgens haar creatieve visie worden gerealiseerd. Voor het oudste luxelederwarenhuis ter wereld, is het niet de eerste keer dat het een talentvolle ontwerper uit de mode- of designwereld inschakelt. Onder andere designer Stefan Schöning en topmodel Hannelore Knuts gingen Branquinho voor.