TOP

Van Lier opent schoenenwinkel in Rotterdam

Van Lier opent in maart 2009 een nieuwe concept store in het centrum van Rotterdam.

De winkel met een vloeroppervlak van ruim 100m2 heeft een strakke, minimalistische uitstraling. Voor het interieur zijn materialen gebruikt als teakhout, mahonie en geborsteld aluminium. ‘s Avonds valt de winkel op door de kleurige ledverlichting. Hans Smeele is franchisenemer.

De concept store is gevestigd op de hoek van het Beursgebouw aan de Coolsingel en Meent. “Deze locatie vraagt om een opvallende en open winkel”, zegt Geert van Spaendonck, de eigenaar van Van Lier.  “Ik koos daarom voor transparantie. De inrichting van de etalage is minimaal gelaten waardoor er geen strenge scheiding is tussen binnen en buiten.”

Interieurconcept
Het interieurconcept is geïnspireerd op het Beursgebouw zelf. Zo zijn enkele wanden in jaren zestig stijl met zacht beige textiel bekleed. De vloer is als een echt klassiek jachtdek uit teak en zwarte mahonie banen opgebouwd. Een vooroorlogse eersteklas treincoupé stond model voor de banken. 

Shop-in-shops
De schoenen van Van Lier  zijn verkrijgbaar bij ongeveer 600 zelfstandige schoenenzaken en de betere schoenenketens in heel Nederland. In Amsterdam is sinds 2005 een concept store aan de Heiligeweg gevestigd, waar de complete collectie verkrijgbaar is. Daarnaast zijn er in Nederland ruim honderd shop-in-shops.

Samenwerking
Van Lier exploiteert de concept stores en shop-in-shops in samenwerking met ervaren schoenenondernemers in uiteenlopende franchiseconstructies. Van Lier kondigt aan dat er in de toekomst nog enkele concept stores en shop-in-shops geopend zullen worden.