TOP

Vonnis bekend in zaak Blackstone vs. Brainwave/Aqa

De rechter verklaart zichzelf onbevoegd om een volledige uitspraak te doen over het geschil tussen Blackstone en Brainwave/Aqa

Blackstone spande op 23 november 2012 een kort geding aan tegen Brainwave en Aqa. Volgens het merk zijn de modellen Giga 3561, Aqa A1711 en Aqa A1722 nabootsingen van de Blackstone-schoenen AM 32 en CK01. Blackstone vindt dat inbreuk op het auteursrecht.

Vonnis
In het vonnis liet de rechter in Arnhem weten dat de rechtbank zich onbevoegd verklaart om kennis te nemen van het geschil ten aanzien van de gemeenschapsmodelrechtelijke grondslag. Hij verwijst de zaak rondom het auteursrecht door naar de voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag.

Proceskosten
De rechter oordeelde wel dat er geen sprake was van nabootsing en stelde Brainwave en Aqa daarin in het gelijk. Blackstone zal ook op moeten draaien voor de proceskosten aan de zijde van Brainwave en Aqa.

Hoger beroep
Dick de Bruin reageerde namens Blackstone op het vonnis. “Het vonnis wordt bestudeerd en op korte termijn wordt er een beslissing genomen inzake hoger beroep. Ook de aangeklaagde merken Aqa en Giga laten weten in afwachting te zijn van eventuele vervolgstappen.