TOP

‘Vriendinnen zijn net als schoenen’

Volgens psychologe Cecilia d'Felice kunnen vrouwen hun vriendinnen met schoenen vergelijken. In haar boek '21 Days to a new you' beschrijft ze de verschillende types aan de hand van schoenen.

Het ballerina-type
Het ballerina-type kent haar vriendinnen het beste en zal altijd klaarstaan met goede raad. Ze is een goede luisteraar en heeft altijd tissues bij de hand om haar vriendinnen in crisis te troosten. Iets actiefs als bungeejumpen is geen optie met deze vriendin.

Het stiletto-type
Avondjes uit met deze vriendin zijn legendarisch. Ze haalt het beste in haar vriendinnen naar boven en doet beseffen dat op de dansvloer alle zorgen even vergeten kunnen worden. Medelijden is echter niet haar sterkste punt, dus voor crisismangement is deze vriendin niet geschikt.

Het ‘statement’-schoentype
Deze vriendin is niet te verlegen om haar mening te verkondigen. Haar eerlijkheid en gevatheid brengen haar vriendinnen aan het lachen. Dit type laat het verleden snel achter zich en is zomaar over een relatiebreuk heen. Ze staat bekend als een echte mannenverslindster. Met relatieproblemen hoef je niet aan te kloppen bij deze vriendin.

Het brogue-type
Dit type kom je tegen op reis of tijdens een werkproject. Het klikt direct, maar maak geen plannen op lange termijn, deze vriendin leeft liever van dag tot dag. De kans is groot dat ze na een paar maanden niets meer van zich laat horen en je haar leven alleen nog kunt volgen via haar Facebook-pagina met ruim vijfhonderd vrienden, waarvan ze 99 procent nooit in levende lijve heeft ontmoet.