TOP

Waarom jouw schoenenbedrijf een inventarisverzekering nodig heeft

Heb je een eigen schoenenbedrijf? Dan is het belangrijk om je in te dekken tegen risico’s. Helaas ziet lang niet iedere ondernemer dit in, waardoor sommige bedrijven niet of nauwelijks verzekerd zijn. Verzekeringen kosten weliswaar geld, maar je kunt er ook veel geld door besparen. Daarom doet iedereen met schoenenwinkel er goed aan een aantal verzekeringen af te sluiten. Zo is een inventarisverzekering in onze ogen onmisbaar voor schoenenbedrijven. In deze tekst leggen wij jou uit waarom je deze verzekering nodig hebt als je actief bent in de schoenenwereld.

Inventaris van je bedrijf is goed verzekerd
Of je nu een schoenenwinkel hebt of schoenmaker bent, een inventarisverzekering biedt in beide gevallen uitkomst. Wanneer je deze verzekering afsluit, is de inventaris van je bedrijf namelijk goed verzekerd. Zo valt schade aan meubels, computers en machines bijvoorbeeld binnen de dekking van deze verzekering. Dergelijke zaken zijn onder meer verzekerd voor schade door:

– diefstal, vandalisme of inbraak
– water dat via de begane grond of kelder je bedrijf binnenkomt
– spullen van anderen
– door aanrijding met een gebouw

Een inventarisverzekering biedt helaas niet altijd uitkomst bij schade aan de inventaris van je schoenenbedrijf. Is de schade het gevolg van de overstroming van een rivier of zee? Dan keert een verzekeraar geen geld uit. Ook schade door cyberaanvallen of computervirussen vallen niet binnen de dekking van een inventaris verzekering. Tot slot ben je ook niet verzekerd voor schade aan de inventaris die tijdens het transport ontstaat.

Bedrijfsactiviteiten kunnen gewoon doorgaan
Breekt er brand uit in je winkel of bedrijfspand? Dan kan dit de inventaris dusdanig beschadigen dat je de bedrijfsactiviteiten tijdelijk moet staken. Dit heeft gevolgen voor de omzet en winst die je met jouw bedrijf maakt. Als je bedrijf langere tijd dicht blijft, kunnen er zelfs financiële problemen ontstaan. Er komt namelijk geen geld binnen, maar de vaste lasten lopen wel gewoon door. Met een inventarisverzekering hoef je hier niet bang voor te zijn. Je krijgt dan immers geld uitgekeerd als de inventaris van je bedrijf beschadigd is geraakt. Door dit geld direct in je bedrijf te steken, hoeft jouw schoenenbedrijf de deuren waarschijnlijk niet lang gesloten te houden.

Bescherming tegen aansprakelijkheidsclaims
De inventaris van sommige bedrijven bestaat (deels) uit spullen die geleend of gehuurd worden van een ander. Het is weliswaar niet jouw eigendom, maar je bent er wel verantwoordelijk voor. Jij bent immers degene die er gebruik van maakt. Als er schade aan deze spullen ontstaat, is de kans groot dat de eigenaar je hier aansprakelijk voor stelt. Heb je een inventarisverzekering? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over dergelijke schadeclaims. Deze verzekering keert immers geld uit bij schade aan de inventaris. Hierdoor kun je de kosten vergoeden met geld van de verzekeraar en kost het je zelf niets.


Overweeg ook een goederen- en transportverzekering
Omdat schoenen in een schoenenwinkel bestemd zijn voor verkoop, vallen deze niet binnen de dekking van een inventarisverzekering. Toch kunnen alle schoenen samen een flinke waarde vertegenwoordigen. Overweeg daarom ook een goederenverzekering af te sluiten. Hiermee verzeker je namelijk ook de voorraad van je bedrijf tegen schade of diefstal. Een transportverzekering kan ook van pas komen. Zodra spullen in zijn geladen voor transport, vallen ze namelijk niet meer binnen de dekking van een goederen- of inventarisverzekering.