TOP

Winkels mogen open op Bevrijdingsdag

Mogen winkels wel of niet open zijn op 5 mei? Bij veel winkeliers en consumenten heerst verwarring over de winkelsluiting. Volgens Detailhandel Nederland mogen winkeliers zelf bepalen of ze hun deuren sluiten op Bevrijdingsdag.

Volgens de Winkelsluitingswet is 5 mei een gewone winkeldag. Dat houdt in dat de winkels van 10.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds open mogen zijn. De woordvoerder van Detailhandel Nederland zegt in het Algemeen Dagblad dat steeds meer winkels op 5 mei opengaan.

Verwarring
Bij detaillisten en consumenten ontstaat veel verwarring omdat Bevrijdingsdag maar één keer in de vijf jaar een officiële vrije dag is. De Winkeltijdenwet staat het toe dat winkels op 5 mei geopend zijn, maar zelfstandige ondernemers kunnen hun zaak de hele dag sluiten of later open gaan. Volgens De Telegraaf houden de meeste winkels de zondagsopeningstijden aan, en openen dus vanaf 11.00 of 12.00 uur.

Twijfel
Detailhandel Nederland adviseert consumenten bij twijfel de website van de winkel te raadplegen of te letten op openingstijden op de winkelramen. Ook kunnen consumenten voor meer informatie op de website koopzondagen.net terecht.

Is uw zaak op 5 mei geopend? En waarom wel of waarom juist niet? Hieronder kunt u uw mening geven.