TOP

Zakelijke investering doen? Hier moet je op letten bij geld lenen

Heeft u een eigen bedrijf? Dan wilt u er mogelijk voor zorgen dat uw onderneming stukje bij beetje steeds groter wordt. Soms gaat dit vanzelf, maar helaas gebeurt dit lang niet altijd. Gelukkig kunt u uw bedrijf een handje helpen om te groeien. Hoe? Door te investeren. U kunt bijvoorbeeld een nieuwe machine kopen, zodat u het productieproces kunt versnellen. Daarnaast kun u uw bedrijf uitbreiden om een grotere voorraad aan te leggen. Als u onvoldoende geld hebt voor een dergelijke investering, kunt u zakelijk geld lenen. Heeft u nog niet eerder geld geleend voor een zakelijke investering? Wij vertellen u hier waar u op moet letten bij zakelijk geld lenen.

Reken uit hoeveel je per maand terug moet betalen
Net als iedere andere lening moet u een zakelijke lening ook terugbetalen. Dit doet u door iedere maand een gedeelte van het geleende geld af te lossen. Om te voorkomen dat u de lasten straks niet (meer) kunt dragen, rekent u eerst uit hoeveel u per maand terug moet betalen voordat u een zakelijke lening afsluit. Richt u hierbij niet alleen tot het geleende bedrag, want de maandelijkse kosten vallen hoger uit. U betaalt namelijk rente over een zakelijke lening. De hoogte hiervan hangt af van de rentestand, maar ook van het risicoprofiel van uw bedrijf. Vandaar dat we op voorhand niet kunnen zeggen hoeveel rente u betaalt over een zakelijke lening.

Zakelijke lening of zakelijke hypotheek?
Wanneer u zakelijk geld wilt lenen, ontdekt u al snel dat u uit verschillende financieringsvormen kunt kiezen. Wilt u een bedrijfspand kopen? Dan kunt u hier een zakelijke lening voor aanvragen. U kunt de aankoop van een nieuw pand ook financieren met behulp van een zakelijke hypotheek. Het voordeel van een zakelijke hypotheek is dat u er langer over mag doen om de lening terug te betalen. De looptijd is maximaal 10 jaar, maar u hoeft binnen deze periode niet het gehele bedrag afgelost te hebben. Als er aan het einde van de looptijd nog een bedrag open staat, kunt u dit direct aflossen of herfinancieren met een andere lening.

Twijfel u tussen een zakelijke lening en een zakelijke hypotheek? Dan is een zakelijke hypotheek berekenen aan te raden. Door een berekening te maken, weet u namelijk precies hoeveel u kunt lenen. Hier blijft het niet bij, want u krijgt ook inzage in uw maandlasten nadat u de lening hebt afgesloten.Dit helpt u om de beste zakelijke financiering te kiezen.

Vergeet niet om een vergelijking te maken
Menig ondernemer sluit een zakelijke lening af bij de eerste de beste geldverstrekker die hij tegenkomt. Dit komt vooral doordat men denkt dat zakelijke financieringen niet of nauwelijks van elkaar verschillen. Een misvatting, want er kunnen zelfs grote verschillen bestaan. Maak daarom altijd eerst een vergelijking voordat je een zakelijke lening afsluit. Gebruik hier bij voorkeur een vergelijkingssite voor, zodat vergelijken amper tijd en moeite kost. Zo’n site helpt snel om de beste zakelijke lening te vinden. Hierdoor weet u binnen de kortste keren waar u de lening het beste af kunt sluiten.