TOP

Zalando kiest voor een bontvrij beleid

De online schoenenwinkel Zalando heeft de internationale bontvrijverklaring getekend van de Bont voor Dieren. Hiermee kiest Zalando voor een bontvrij beleid. Het besluit kwam nadat de dierenbeschermingsorganisatie contact met Zalando had opgenomen in reactie op klachten van klanten.

Onlangs werden er in de webwinkel nog staarten van wasbeerhonden te koop aangeboden. Door de komst van zeer echt lijkend imitatiebont, de goedkope prijzen van echt bont uit China en het ontbreken van een labelplicht voor echt bont is het steeds lastiger voor retaillers om echt bont van nepbont te onderscheiden.

Bontvrij beleid
Marijn van Roij, manager bij Zalando, geeft in een reactie aan dat Zalando samen met de Bont voor Dieren zal streven naar een bontvrij beleid. “Zalando streeft naar een duurzame werkwijze: people, planet en profit. Hier hoort de verkoop van bont natuurlijk niet bij. We zullen er dan ook alles aan doen om dit soort misverstanden in de toekomst te voorkomen en hebben hier dan ook een duidelijk beleid op geschreven. Het ondertekenen van de bontvrijverklaring is daarbij een logische en weloverwogen stap.”

Assortiment
Beide organisaties hebben nauwkeurig gekeken naar het assortiment van Zalando. Tientallen producten die bont bevatten zijn inmiddels uit de webshop gehaald.