TOP

Zo kies je de juiste schoenen bij iedere outfit

Kleren maken de man. Dit is niet alleen een welbekend gezegde, maar blijkt ook daadwerkelijk waar te zijn! Onderzoek van de Universiteit van Kansas toont aan dat iemands baan, inkomen en persoonlijkheidskenmerken te raden zijn door alleen naar iemands schoenen te kijken. De keus voor bepaalde schoenen kan je outfit dus maken of breken. In dit artikel geven we je daarom een aantal tips voor hoe je de juiste schoenen uitkiest bij iedere outfit. 

Let op kleuren

Het combineren van kleuren in je outfit kan tricky zijn, maar dit hoeft niet! Heb je bijvoorbeeld uitgesproken rode schoenen die je graag aan wilt trekken, zoals de Mason Garments Roma Classics? Zorg er dan voor dat er rust in je outfit zit in de vorm van neutrale kleuren, zoals een kaki broek en een wit shirt en één kledingstuk of enkele accessoires in de kleur van je schoenen. Sommige kleuren werken ook heel goed samen, zoals verschillende tinten rood of geel.

Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak wat betreft het matchen van kleuren? Ga dan voor iets van neutrale kleuren in je outfit. Ga je voor een neutrale outfit, dan kun je flink uitpakken met je schoenenkeuze. 

Verhoudingen

Sommige schoenen lijken de verhoudingen van je lichaam te veranderen. Een ankle jeans met hoge boots eronder laten je benen bijvoorbeeld korter lijken dan een flared broek met laag uitgesneden schoenen zoals ballerina’s of hakken. 

Basics

Zorg er in ieder geval voor dat je altijd een aantal basic paar schoenen in je kast hebt. Voor mannen kunnen dit zijn: veterschoenen in het bruin of zwart, een paar sportieve sneakers, instappers, stoere boots en een paar witte sneakers. Met de Mason heren sneakers zoals model Torino zit je altijd goed. Voor vrouwen zijn basics: loafers, enkellaarsjes, schoenen met een hak en witte/neutrale sneakers. 

Nu hoor ik je denken: is dat niet een beetje saai? Natuurlijk hoeft basic niet saai te zijn! Je kan helemaal los gaan met de details, zoals basic laarsjes met veel studs of speciale veters. 

Ga voor gek

Tegenwoordig zien we steeds meer ‘gekke’ combinaties voorbij komen, zoals pumps onder een baggy jeans. Wees niet bang om voor ‘gekke’ combinaties te gaan! Als jij vind dat een bepaalde combinatie er geweldig uitziet, ga er dan voor en own it! Vaak speelt namelijk ook de manier waarop je iets draagt een grote rol in hoe het eruit ziet.