TOP

Nieuw, verhuisd of verbouwd: dit was afgelopen seizoen het showroomnieuws in Cast [deel 2]

What’s new in Cast? Voor het inkoopseizoen winter 2022-2023 waren er weer de nodige veranderingen in het centrum. Schoenvisie brengt de nieuwkomers, verhuizingen en make-overs van showrooms in twee delen in beeld. Dit is deel 2, met: Legero en Superfit, Far Afield en Tantä Rainwear bij Our Favourite Agency en So Jamie en Uyn bij Fros International.

Foto’s: Tom Wittebrood, Cast

Legero & Superfit

Showroom 364, niveau 1

Een nieuwe uitdaging voor Arthur Koot. Als salesmanager voor Legero en Superfit gaat hij de Oostenrijkse schoenenmerken uitbouwen in Nederland. “En met een eigen showroom pakken we het direct goed aan”, zegt hij. “Legero en Superfit zijn onderdeel van Legero United, dat ook de eigenaar van Think! is. Een krachtige partij, waarmee ik dit avontuur vol vertrouwen aanga.” Superfit was vroeger al in Cast aanwezig en is na een pauze van tien jaar terug. Koot richt zich met dit kinderschoenenmerk op de betere (kinder)speciaalzaken; het label hanteert het zogeheten WMS-maatsysteem met drie breedtematen en staat voor flexibele en lichte schoenen, die door het gebruik van Gore-Tex zowel waterdicht als ademend zijn. Legero brengt casual vrouwenschoenen van lichtgewicht materialen, met een moderne uitstraling en goede ondersteuning voor de voet.

Far Afield en Tantä Rainwear (Our Favourite Agency)

Showroom 251, niveau 1

Nieuwkomer Our Favourite Agency trok de naastgelegen showroom tijdelijk bij hun bestaande showroom in Cast (die overigens ook gloednieuw is). Hier presenteerden ze tot half maart de collecties van het Britse mannenmodemerk Far Afield en het Spaanse regenlabel Tantä. Inkopers kunnen verder bij Our Favourite Agency terecht voor het Britse sneakermerk Gola (in samenwerking met Bernhard van Dijk van Phenomene), het ecologische schoenenmerk Lusquinos uit Portugal en het Franse schoenenmerk Kleman.

So Jamie en Uyn (Fros International)

Showroom 502 en showroom 514, niveau 2

In de showrooms van Fros zijn vanaf dit inkoopseizoen twee nieuwe merken te zien: So Jamie en Uyn. Oprichter Jamie Faber brengt met So Jamie modieuze vrouwen- en kinderschoenen, die worden geproduceerd in Portugal. De naam van het Italiaanse performancelabel Uyn (je spreekt het uit als ‘win’) staat voor Unleash your nature. Het merk brengt onder meer innovatieve en 3D-gebreide sportschoenen, waarbij duurzaam en circulair produceren topprioriteit zijn.

So Jamie, Foto: Cast

Meer zien? Vorige week verscheen het eerste deel van deze serie, met Blundstone, Jochie & Freaks en Tamaris Comfort en Jana.