TOP

4x tassentrends voor winter 2019-2020


Welke tassentrends zijn niet te missen voor het nieuwe winterseizoen? Van functionele backpacks tot chain bags, de redactie van Schoenvisie selecteerde vier trends uit de collecties voor winter 2019-2020.

Croco

Dierenprints staan volop in de belangstelling het komende winterseizoen. Naast snake- en leopard is er nog een andere print die opvalt, het croco-motief. Zeer geschikt voor wat klassiekere modellen en stijlen in rustige bruintinten, al werkt de crocoprint ook heel goed in combinatie met fellere kleuren.

Burkely (2) Burkely (3)

Burkely

Bulaggi (1)

Bulaggi

Hvisk (2) Hvisk (3)

Hvisk

Markberg (3) Markberg (4)

Markberg

Burkely (4) Markberg (2)

Burkely, Markberg

Aan de ketting

Hengels worden (deels) vervangen door geschakelde kettingen in goud en zilver. Was deze trend vroeger vooral voorbehouden aan elegante en kleine avondtassen (denk de Chanel 2.55), voor winter 2019-2020 zien we ook shoppers met chains.

Chabo Bags (2) Chabo Bags (3)

Chabo Bags

Furla (3) Furla (1)

Furla

Samsonite (1) Samsonite (6)

Samsonite

Functioneel design

De alom tegenwoordige outdoortrend heeft zijn weerslag op de nieuwe tassencollecties. Komend winterseizoen zien we veel functionele backpacks met allerlei extra vakken en stevige sluitingen. Let ook op de uniseks en weatherproof Rain Riley-lijn van Burkely van speciaal waterafstotend leer.

Barbour Mael (2)

Barbour, Mael

Harvest Label Rains (2)

Harvest Label, Rains

Burkely Rain Riley (1)

Burkely

Fjallraven (2) Fjallraven (1)

Fjällräven

Samsonite Strellson (1)

Samsonite, Strellson

Sticky Lemon

Sticky Lemon

Geel

Een van onze belangrijkste tips voor zomer 2019 was: geel is het nieuwe roze. Ook voor winter 2019-2020 is de trendkleur populair. Hij duikt veelvuldig en in een breed scala aan tinten op, van limoen tot oker. Leuk als eyecatcher in de etalage!

Lipault (1) Lipault (2)

Lipault

Bulaggi

Bulaggi

Matt  Nat 1 Matt  Nat 2

Matt & Nat

Samsonite (1) Samsonite (2)

Samsonite


In Schoenvisie 3, die op 8 maart verschijnt, vind je nóg twee belangrijke tassentrends voor winter 2019-2020. Wil je als eerste weten wat de trends voor het nieuwe seizoen worden? Schoenvisie doet ieder seizoen in print en online uitgebreid verslag van de nieuwste beurs- en catwalktrends. Nog geen abonnee? Hier vind je alle mogelijkheden.