TOP

Adidas en Puma schudden na zestig jaar elkaar de hand

Sportmerken Adidas en Puma hebben afgelopen donderdag wereldkundig gemaakt dat de strijdbijl wordt begraven. Na een ruzie van zestig jaar gaan de directeuren elkaar op 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, symbolisch de hand schudden. Ook gaan de werknemers van beide bedrijven een vriendschappelijk partijtje voetbal spelen.

CEO’s Herbert Heiner van Adidas en Jochen Zeitz van Puma willen met het gebaar aandacht krijgen voor het wereldwijde vredesinitiatief ‘Peace One Day’.

Peace One Day’
Het project ‘Peace One Day’ is bedacht in 1999 door de Engelse filmmaker Jeremy Gilley. Hij reist de hele wereld over om documentaires te maken over zijn pogingen om één dag vrede te krijgen door simpel weg één vaste datum te prikken op de kalender. De Internationale Dag van de Vrede is sinds 2001 elk jaar op 21 september en draait niet alleen om één dag vrede op de hele wereld, maar ook om geweld in huis en op scholen te stoppen en om het vredesproces bij jongeren onder de aandacht te krijgen.

Adolf en Rudolf
Broers Adolf en Rudolf Dassler richtten in 1924 in het Beierse Herzogenaurach een schoenenfabriek op. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verslechterde de samenwerking. De broers waren jaloers en vertrouwden elkaar niet. Beiden werden steeds meer achterdochtig en na de oorlog gingen ze uit elkaar. Adolf nam het oude bedrijf over en ging verder onder de naam Adidas. Rudolf richtte in 1948 de Puma Schuhfabrik op.