TOP

Adidas introduceert Disney-collectie

Adidas en Disney hebben deze week een gezamenlijke kindercollectie geïntroduceerd. Het Duitse sportmerk Adidas is in de ban van Mickey Mouse, Minnie Mouse, Goofy, Donald Duck en Daisy Duck.

Adidas komt met een geheel nieuwe productlijn voor baby’s en kinderen waarin de klassieke Disney-figuren een hoofdrol spelen. De sportieve en modieuze collectie, bestaande uit schoenen, kleding en accessoires, zal vanaf januari 2010 wereldwijd verkrijgbaar zijn in Adidas Sport Performance Stores en bij sportwinkels.

Opvallende details
Adidas levert producten vanuit twee verschillende divisies: Sport Performance (vooraanstaande technologieën), Sport Style (Fashion Group en Originals). De kindercollectie maakt deel uit van de Adidas Sport Performance divisie. Adjunct-directeur van Disney’s consumenten producten Pamela Lifford zegt: “Deze nieuwe kindermode lijn is leuk voor kinderen en hun modebewuste ouders zullen hun kinderen er graag in zien.”

Naast de drie Adidas-strepen bevat de collectie opvallende details zoals figuren met een glanzende metallic parel op de kleding en zilveren applicaties op de schoenveters. Hoogtepunten op schoenengebied zijn de Disney Streetrun trainingsschoenen in roze en metallic zilver voor meisjes en in de kleuren groen en wit voor jongens.

“Cool en grappig”
“Ik ben opgegroeid met Mickey en Minnie en mijn belangrijkste doel was het ontwerpen van een opvallende collectie voor jongens en meisjes die cool en grappig tegelijk zou zijn,” aldus Adidas-ontwerper Rana Babacan. Dankzij de 3D-ontwerpen op de schoenen komen de klassieke Disneyfiguren tot leven. De kleurrijke zolen laten een Adidas-voetafdruk met een Disneythema achterlaat.

In de volgende op Disney geïnspireerde Adidas-collectie spelen de figuren uit Pixar’s Toy Story de hoofdrol. De introductie hiervan valt samen met die van de bioscooprelease van Pixar’s Toy Story 3.