TOP

Adidas lanceert voorjaar 2009 nieuwe sportfashion SLVR lijn

Vanaf volgend voorjaar biedt Adidas een modische sportlijn aan, waarop tevens een heel retailconcept zal worden gestoeld. De naam van de lijn is SLVR en het eerste dat in februari 2009 wordt gelanceerd is een basis collectie broeken, jacks, t-shirts en sneakers voor man en vrouw.

SLVR is de derde zogenaamde ‘Sport Style’collectie van Adidas, dat eerder uitkwam met de Y-3 lijn van designer Yohji Yamamoto en een lijn van de Britse modeontwerpster Stella McCartney. Met SLVR richt Adidas zich op een doelgroep van 25 jaar en ouder, die op een minimalistische manier geïnteresseerd is in mode, met afkeer van opvallende logo’s en zichtbaar geplaatste merknamen.

Duurzaam produceren en het gebruik van milieuvriendelijke materialen zijn belangrijke speerpunten van SLVR. De eerste twee brand stores gaan volgend voorjaar tijdens de Fashion Week in New York en Parijs open, gevolgd door openingen in Miami en Los Angelos.

De collectie zal verder worden verkocht in de Adidas Brand Centers in Parijs en Peking en in de Sport Performance Stores in Moskou en Berlijn. Sneakerprijzen liggen winkelverkoop tussen 80 tot 130 euro. T-shirts gaan 35 tot 100 euro in de winkel kosten.