TOP

ANWR-Garant brainstormt met leden en leveranciers

Het team van ANWR-Garant is in mei het land in gegaan om de leden te informeren over de huidige marktsituatie en om samen te brainstormen over uiteenlopende onderwerpen.

Op woensdag 9 mei bezochten de leden New Shoes in Zwolle en op woensdag 16 mei Mooi Ben Jij! in Doetinchem. Deze twee winkelconcepten hebben naast schoenen, ook kleding in het assortiment. De leden bezochten woensdag 23 mei Schoen- en Voetspecialist Snoeren te Teteringen. De regiobijeenkomsten werden afgesloten bij Hofstee Schoenen in Laren.

Tijdens deze bijeenkomsten werd onder het genot van een hapje en een drankje gesproken over de huidige markt en thema’s als samenwerking met leveranciers, e-commerce, ontwikkeling van de zelfstandig ondernemer en bijvoorbeeld ook ‘Het nieuwe winkelen’.

Snel veranderende retailmarkt
Deze regiobijeenkomsten werden door ruim honderd leden bezocht. Dennis Beute, algemeen directeur van ANWR-Garant: “Het animo voor deze bijeenkomsten wordt steeds groter en je merkt dat ondernemers het fijn vinden om een paar keer per jaar helemaal ge-update te worden over de snel veranderende retailmarkt, maar daarnaast ook om van collega-winkeliers te leren. Het inspelen op de wensen van de nieuwe consument kan soms best lastig zijn. Op deze avonden proberen we tools aan te reiken om extra omzet te genereren.

Leveranciers
Ook heeft ANWR-Garant al haar leveranciers uitgenodigd voor een brainstormsessie. Op woensdag 30 mei kwamen er meer dan 45 leveranciers naar de Cast-showroom om samen te praten over hoe de inkooporganisatie en de leveranciers gezamenlijk kunnen inspelen op de veranderende retailmarkt. Tijdens deze bijeenkomst kwamen er verschillende theam’s aan bod, zoals bijvoorbeeld sneller inspelen op trends, meerdere inkoopmomenten, clustering van orders en de voordelen daarvan, e-commerce, hoe om te gaan met de btw-verhoging en de kwaliteit van de huidige ondernemer.

Concrete acties
ANWR-Garant wil een vervolgsessie organiseren om een aantal van de besproken onderwerpen verder uit te werken tot concrete acties.