TOP

“Avondopenstelling gunstig voor fysieke winkels”

Fysieke winkels zouden 's avonds open moeten blijven om de concurrentie met webwinkels aan te kunnen gaan.

Na 17.00 uur kunnen winkeliers ruim de helft meer verkopen dan in de ochtenduren. Dit blijkt uit onderzoek van The Association of Town Centre Management (ATCM).

Meer omzet
Deze Britse belangenclub voor binnensteden stelt dat winkeliers 10 tot 12 procent meer omzet kunnen boeken, als ze hun winkel enkele uren langer open houden in de avond. De winkels hoeven volgens het onderzoek niet per se meer uren per dag open te zijn. Een verschuiving van de openingstijden is ook een optie. ATCM berekende dat winkeliers tussen 17.00 en 20.00 uur per uur 50 procent meer omzet kunnen boeken dan tussen negen en elf  ‘s ochtends.

‘Het nieuwe winkelen in de binnenstad’
Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) probeert in Nederland met andere middelen de binnenstad levendig te houden, onder andere door gebruik te maken van nieuwe media. De organisatie lanceerde het project ‘Het nieuwe winkelen in de binnenstad’, waarin nieuwe (internet)toepassingen een belangrijke rol spelen. Ondernemers in de participerende steden krijgen de mogelijkheid om aankopen in hun fysieke winkels bij de klanten thuis te laten bezorgen.